Stichting Neder-Veluwe


paardrijden voor mensen met een beperking

WIJ ZOEKEN BESTUURSLEDEN

Stichting Paardrijden voor gehandicapten “Neder-Veluwe” is op zoek naar bestuursleden. De stichting stelt zich ten doel mensen, die een geestelijke maar vaak ook een fysieke beperking hebben, met paardrijden een stuk ontspanning te bieden en daarbij spelenderwijs hun conditie te verbeteren.
Het aantal rijders is met gemiddeld dertig niet groot. Ze rijden in de manege “De Fruithof”in Heteren. Enkele leden van het huidige bestuur willen graag uitstromen omwille van hun leeftijd.
Ik vervul de functie van penningmeester binnen dit bestuur. Ook mijn functie is beschikbaar.
Het tijdsbeslag is met rond de 5 vergaderingen per jaar niet groot te noemen. Voor de penningmeester iets meer.
Graag kom ik contact met enthousiaste mensen. Die de doelgroep een warm hart toedragen. Jezelf of misschien binnen je kennissenkring. Benader mij hiervoor persoonlijk of via mijn Whatsapp.
Bellen mag natuurlijk ook 0621545129
Alvast bedankt voor het meedenken
Henny Reudink

Paardrijden is een geweldige sport voor iedereen. Omgaan met dieren, omgaan met mensen en eens even uit de normale sleur komen. Veel plezier hebben met elkaar en trots kunnen zijn op wat je allemaal leert. Paardrijden is een sport bij uitstek voor de ontwikkeling van lichaam en geest

De stichting "Neder-Veluwe" Paardrijden voor gehandicapten zorgt ervoor dat ook mensen met verstandelijke- of lichamelijke beperking paard kunnen rijden. De stichting is hiervoor aangesloten bij de FPG -Landelijke Federatie Paardrijden Gehandicapten.

Tijdens de lessen wordt men begeleid door instructeur/trices en vrijwilligers, die daar een speciale opleiding voor hebben gehad. Ook is in veel gevallen een fysiotherapeut aanwezig. Het is namelijk gebleken dat paardrijden een uitstekende therapeutische werking heeft.

Er wordt gereden in de manege "De Fruithof" te Heteren.

Voor de lessen wordt gebruik gemaakt van rustige betrouwbare pony's en paarden, waar ruiters zich heel veilig op kunnen voelen.

De groepen zijn klein en bestaan uit ten hoogste 6 a 7 ruiters.

Bij aanmelding wordt gekeken naar aard van de handicap en in overleg met de ruiter ( en een ouder of begeleider) wordt beslist in welke groep hij of zij zich het beste thuis zal voelen.